Image
Top
Navigation
June 5, 2011

Prolog/Epilog

Oändlighetsprincipen

Om vi förutsätter att universum är oändligt så finns det oändligt många kombinationer av atomer och molekyler där ute. Det finns också oändligt många upprepningar av dessa atomer, molekyler och kombinationer av dessa. Det finns således oändligt många platser med liv där ute som är precis som vår jord. Om vi går ner i detalj så finns det oändligt många som du och jag som läser och skriver en text just som denna. Det finns alltså oändligt många texter som är exakt denna text, oändligt många som är bättre, men det fina är att det finns oändligt många sämre. Så grattis – du läser en bok som är bättre än oändligt många andra böcker. Och det är inte bara du som läser denna text just nu utan oändligt många som du med exakt samma jeans som du har på dig som just nu läser detta ord. Så du läser alltså även en oändligt populär bok.

Jag vet att det är omöjligt, men jag tänker härmed försöka lura oändlighetsprincipen och publicerar denna bok live vartefter den skriver sig. För att försöka hålla texten unik kommer jag, i smyg, redigera och strukturera allt eftersom. För att ytterligare fucka med världsfundamenten och för att finta bort oändlighetsprincipen kan du även välja att läsa den i valfri ordning – kronologiskt eller mer traditionellt från början till slut. Slutet på repet börjar, som bekant, på mitten. Jag skriver alltså denna berättelse från båda ändar eller, om man så vill, från båda sluten för sedan komma till början som återfinns i mitten. Så nästa stycke kan vara din början på boken eller så är detta den sista mening du läser.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on StumbleUpon

Submit a Comment

Posted By

Categories

Sagan 2