Image
Top
Navigation
November 5, 2011

99/3

Återvänder från den svenska urskogen där jag har köpt ett stycke mark för 3200:-. Inte mycket, men ett hörn av en tomt. En snabb affär. Sedlar i ett kuvert. Väl ute ute ur skogen är det dags att åka tillbaka igen. Ska iväg och campa med Grabbarna.

Väl framme möts jag av att två av Grabbarna som gör upp en affär. Pengar utväxlas. Ser inte exakt hur mycket, men det rör sig om drygt 1700:-. Jag frågar hur mycket land det handlar om och blir förevisad ett tiotal kvadrat på andra sidan en grusväg, precis vid en korsning. Ett helt onödigt köp enligt mig.

Det börjar skymma. Jag gör en snabb inventering. Vi har snålt om öl och vi har bara 3 liter färskvatten. Ställer en fråga rakt ut om man inte kan koka maten i sjövattnet.
-Vilken mat?, får jag som svar.
Plockar fram den gamla analoga Canonkameran. Tar ett par bilder i samma uttjatade vinklar som alltid och blir hånad för att jag använder analogt. Plockar lite med kuvertet från “Rent-a-tomt-vid-en-mörk-sjö”. Får aldrig veta vad som finns i det, men innehåller antagligen bara kontrakt och annat onödigt.

Det är nu nästan helt svart – dåligt med belysning här i skogen. Pratar med en av Grabbarna. Han är trött av efter att ha jobbat på huset. Jag förstår inte vad han gjort med huset.

Sticker med bilen för att göra något odefinierbart, men det visar sig att jag ska lämna Barnen. Stannar bilen, som förvandlas till en go-kart, som jag lyfter undan med en hand. Jag har tydligen stannat vid ett rött hus i en annan del av skogen. Mor och far tar, praktiskt nog, hand om barnen. De berättar att de har två körsbärsfärgade bord att sälja. Jag föreslår att de ska skänka bort dem via Blocket och helst lägga till en lockvara i erbjudandet.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on StumbleUpon

Submit a Comment

Posted By

Categories

Sagan 2