Image
Top
Navigation
November 4, 2011

98/4

Jag skissar på en enkel reklamfilm, som får en lika enkel produktion. Man kan se hur billigt den är producerad, oskarp och osammanhängande, men den blir ändå en succé.

Till nästa film – en välgörenhetsfilm för att informera om en folksjukdom – används samma produktionsbolag. Denna gång skissar jag med klipp på en ung Björn Borg, som missar bollar. Han svär och snubblar omkring. Även denna gång blir resultatet taffligt, men den sänds ändå – alla är mycket nöjda förutom jag. Något gnager. Är det verkligen ok att använda klipp på Björn Borg utan hans godkännande. Känner en oerhörd ångest. Borde jag berätta för någon att Björn Borg är med utan att veta om det? Eller är det så att Björn Borg aldrig kommer att se reklamfilmen och jag kommer undan? Risken finns i och för sig att någon han känner kommer att se filmen och skvallrar. Kommer han se den? Troligen. Men kommer vi undan med att det är en välgörenhetskampanj? Har svårt att somna.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on StumbleUpon

Submit a Comment

Posted By

Categories

Sagan 2