Image
Top
Navigation

Vilse på vinden eller är det en stor tunnelbanestation? Bläddrar genom skivbackar med skivor i mintskick. Stannar vid den signerade Pet Shop Boys maxisingeln “Heart”. De begär 98:-. Överväger, men bläddrar vidare – det är mest barnskivor, men det är så otroligt välbehållna. De är alldeles blanka och nylackade. Det bedrivs loppmarknad och vi – jag har inte riktigt koll på vilka – har samlats i denna underjordiska station. Min sypåse från syslöjden har kommit fram. Jag går glatt igenom den och presenterar mina alster för de andra som är med här nere. En kofta i orange och melerade stuvbitar. En kvinnoblus och en väldigt lång vit herrskjorta med fåniga detaljer. Över lag är jag mycket stolt över mina kreationer.

Går tillbaka in på loppisen för att kolla möblerna. Välter ett nattduksbord från 50-talet på vägen in – det är fint, men slitet och har lite udda proportioner så jag lämnar det. På vägen in ser jag en NES med tillbehör och börjar raffsa ner tillbehören -sladdar, spel och spelkontroller i en låda. Jag förutsätter att allt ingår. När allt är nere i lådan tar jag konsollen, men den har en udda form – nyproducerad? Tar den ändå. På vägen ut visar jag upp den för en Kollega, som hånar konsollen och det konstiga bakstycket där man kan ansluta en stor mängd spelkontroller. Om man tittar närmare ser man hur mycket hudavlagringar som sitter på konsollen. Det verkar som om en kontroll är integrerad i konsollen och svarta hudrester sitter hårt runt knappar och under en liten skavd joystick. Kollegan påpekar ett det är en PSX och ingen NES, besviken ställer jag ifrån mig allt och går tillbaka och hittar en reabinge med fler spelkonsoller. Gräver, men hittar ingen NES.

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrShare on StumbleUpon

Submit a Comment

Posted By

Categories

Sagan 2